Så 2014

28 January 2015
Skriv en kommentar

Den här ölen känns som den summerar en hel del trender under det gångna året, inte bara för att det är en ovanlig ölsort gjord i ett microbryggeri, utan framförallt designen.

Att en klassisk förpackning, här en brun glasflaska, bryts av med en trendig etikett har varit populärt underåret. Att mixa en sparsmakad typografi med lekfulla former och färger tycker jag också vi sett mycket av. Små stiliserade symboler och geometriska former har varit ett återkommande formspråk under förra året och 80-talet har gjort en liten comeback. Den lite “utspridda” designen är stilren och lekfull på samma gång och känns inspirerad av Memphis Group. Väldigt 2014 och antagligen kommer vi se ännu mer liknande förpackningar 2015!

Källa

Tema: Japanska förpackningsdesign…igen…

17 January 2015
2 kommentarer

När jag frågade vad ni gillade att läsa om här i bloggen var det nån som svarade att de gillade mina teman. Så då tänkte jag att årets första tema får bli ett av mina favorit-teman; japansk förpackningsdesign. Ja, jag vet, jag har skrivit om det förr, men jag är lite besatt av det. Kalla mig nörd, men jag kan liksom inte få för mycket!

Påsen som blir emballage för återbruk

13 January 2015
Skriv en kommentar

Det svenska modemärket Uniforms for the Dedicated lanserade i höstas en biologiskt nedbrytbar shoppingpåse som som de kallar Rag Bag. Idén är att hjälpa deras kunder att leva efter devisen “en in, en ut” dvs varje gång man köper något nytt skänker man bort något gammalt. Gamla plagg läggs i kassen som man vänt ut och in där det finns förtryckta adresser till flera välgörenhetsorganisationer, sne är det bara att lägga paketet på lådan för portot är betalt. Riktigt smart!

 

Top 10 förpackningar i bloggen 2014

11 January 2015
Skriv en kommentar

Har som sagt sett så många intressanta förpackningar under året, och alla hamnar ju tyvärr inte på bloggen. Men här kommer mina 10 favoriter bland de förpackningar som jag skrivit om i år, utan inbördes ordning. (Klicka på rubrikerna för att läsa mer om varje förpackning)

1. Tjusiga juicer som andas sovjetisk 60-tals design som vann en välförtjänt  första plats i Dielines tävling

2. Veganska färskostar i stiliga förpackningar

3. Flygande glassar med småmönstrat papper

4. Syltburkar där etiketterna ser ut som de blivit dekorerade med hjälp av en hålslagare.

5. Snygg-roliga ölflaskan för ölen Aldo

 

6. Svartvitt tvättmedel med tydlig och stilren design 

7. Fina bagerilådor från Japan

8. Sveriges kändaste microbryggeri kör 80-talsdoftande Tiki style på sina nya flaskor

9. Färglada men ändå stilrena vinflaskor från Polen 

10. Barntandkräm där tuben är magisk!

Gott Nytt år!

9 January 2015
3 kommentarer

2015 är här! Känner mig peppad inför det nya året, hoppas kunna leverera massa fina, roliga och inspirerande förpackningar även i år.

Det största inom förpackningar 2014 måste nog vara fortsättningen på succékampanjen där Coca Cola bytte ut sin logga mot namn på sina 50-centilitersflaskor. I år kunde 8 av 10 svenskar hitta sitt namn på en Coca Cola etikett! Tänk att en sån liten sak kan ha sån genomslagskraft. Bilder där folk dricker ur en flaska med sitt namn, eller köpt en åt en vän har setts på sociala medier världen över och Coca Cola har tagit nya marknadsandelar och ökat sin försäljning avsevärt. Kul tycker jag, för det visar hur stor roll förpackningen kan ha i marknadsföring och försäljning!

Gott nytt år kära läsare, tack för att ni följer min nördiga lilla blogg. Skriv gärna och berätta om det är nåt speciellt ni vill läsa om i år, något ni saknat eller något ni tycker jag skriver för mycket om? Har gått igenom året i min blogg och försökt hitta en favoritförpackning, men det har varit svårt, 2014 har bjudit på många pärlor! Så i nästa inlägg har jag valt ut mina topp 10 förpackningar 2014.

 

 

 

Den självklara snäckan

18 December 2014
Skriv en kommentar

Älskar när man ser saker och tänker “varför har ingen tänkt på det tidigare!” Så var det när jag såg den här snäckformade ögonskuggan från DuWop. Känns bara självklart att en snäcka har den perfekta formen och storleken för en sminkförpackning. Tycker den är riktigt välgjord också, ser ju ut som en riktigt snäcka!

 

 

Vatten, vatten, bara vanligt vatten. Med guldkant.

12 December 2014
3 kommentarer

Ett bubbelvatten som verkligen andas lyx och flärd är Artesian Water från Nya Zealand.

 

Gullig och tricksig tandkräm

8 December 2014
Skriv en kommentar

Nej den här bloggen har inte förvandlats till nån mamma-blogg, jag lovar, trots förra inlägget! Men åh vad glad jag blev när jag såg de här fina tandkrämstuberna för barn! Annorlunda och roliga illustrationer som nog tilltalar både barn och vuxna. Men coolast av allt är ändå själva tuben! När man doppar tuben i vatten förvandlas illustrationen av en person som äter till samma person som istället borstar tänderna. Kolla här så förstår ni vad jag menar! Underbart! Snacka om att få barnets uppmärksamhet om man börjar tandborststunden med detta trick. Tyvärr är detta ingen verklig produkt än så länge, men vore riktigt coolt om de fanns på riktigt!

Kanske världens mest onödiga produkt…

5 December 2014
Skriv en kommentar

Parfym för bebisar känns ju som den mest onödiga produkten ever, de luktar ju redan så ljuvligt! Men klädkedjan Zara tycker tydligen att vi ska spraya våra små, eller är det vi som ska lukta som bebisar? Tydligen luktar bebispojkar och bebisflickor olika också…

Men säga vad man vill om produkten, förpackningen är i alla fall väldigt fin! Namnet Play bildas när man radar upp boxarna bredvid varandra och man associerar kuberna direkt till lekklossar vilket passar perfekt till produkten. Fin typografi, fina pastellfärger ihop med naturfärgat papper och en lekfull design. Synd bara att produkten känns rätt B….

Lekfull IPA

1 December 2014
Skriv en kommentar

Inte för att jag är nån öldrickare, och speciellt inte IPA, men denna lekfulla flaska skulle nog få till och med mig att beställa en öl! Det är Art Directorn Philip Arvidson som gjort denna härliga etikett till ett hembryggt öl. Önskar det såldes i butik för denna flaska är verkligen kul och skulle nog sälja som smör i solsken bara för den snygga etikettens skull!


Läs vårt nyhetsbrev