Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng

BLOGGEN FLYTTAR!

27 March 2015
Skriv en kommentar

Japp, då var det dags för mig att säga hejdå till Cap&Design och gå vidare till en egen blogg. Det har varit jättekul för mig att blogga här men jag kände att det var dags att ha nåt eget som jag styr över alldeles själv.

Ny adress och nytt utseende men innehållet kommer vara det samma: förpackningar, förpackningar och ännu mer förpackningar. Jag är superpeppad och hoppas att ni följer med mig! Numera hittar ni mig alltså här

Att matcha förpackning med innehåll

22 March 2015
Skriv en kommentar

Källa

Morris drömmar

17 March 2015
Skriv en kommentar
Skulle så gärna ha en vacker Morris-tapet i hallen hemma, och mitt i mitt googlande och suktande efter tapeter dök denna fina handkräm upp. Underbart! Willam Morris vackra mönster funkar ju minst lika bra på förpackningar som på tapet eller tyg, och jag älskar den gammeldags stängningen av boxen! Får kanske bli en sån här handkräm som substitut i väntan på den där tapeten…

Lyxigt förpackad tonfisk

5 March 2015
Skriv en kommentar

Tonfisk och andra konserver är väl mest nåt man förknippar med vardag och billig mat. Men när de är så fint förpackade som konserverna från franska märket Albert Menes så känns de ju som rena lyxprodukterna!

Källa

Korg som ytterförpackning

28 February 2015
Skriv en kommentar

Häromdagen köpte jag en sån här korg för att stuva undan saker (väldigt mycket prylar på golvet hemma nuförtiden pga en viss liten rund person) och av en händelse såg jag samma dag dessa förpackningar från Lumi. Verkar alltså som flätad fliskorg börjar bli lite trendigt igen! Verkligen en kul och lite annorlunda ytterförpackning (själva flaskorna och burkarna känns det dock som man har sett förr), och fint att ge bort (eller få för den delen) i present då man knapp behöver slå in den, korgen är ju redan så fin!

Vackra plåtburkar

22 February 2015
Skriv en kommentar

Älskar verkligen plåtburkar, kan inte få nog av dem! Tyckte den här bilden var väldigt fin:

Källa

Tema: Marmor och Marmorering

18 February 2015
Skriv en kommentar

Att marmor har varit en jättestor trend inom inredning senaste åren har nog ingen missat, och även marmorering är väldigt poppis både inom mode och grafisk design. Och förpackningsvärlden hänger såklart på! Jag har varit inne och nosat på ämnet redan för två år sedan, men här kommer alltså ett helt inlägg dedikerat till marmor och marmorering!

 

 

Fint förpackade blommor till din dörr

11 February 2015
Skriv en kommentar

Jag har alltid hävdat att det är lite roligare att få en present som är fint förpackad. Några som delar den åsikten är nystartade Eligobox som levererar blombuketter i förpackningar som är både snygga och genomtänkta. Boxen och pappret runt blommorna är luftfuktighetsneutrala och 100% återvinningsbara, framtagna av ingenjörer för att klara alla årstider och blomsorter.

Förpackningarna och buketterna kommer ändras varje säsong och först ut att designa boxarna är den kända illustratören Lovisa Burfitt!

Spännande idé tycker jag och buketterna ser jättefina ut!

 

Coqui Coqui

8 February 2015
1 kommentar

Parfymer från Yucatánhalvön med det lustiga namnet Coqui Coqui. Tycker om enkelheten i dessa stiliga men ändå lite gulliga förpackningar, palmillustrationen är jättefin och jag får lite Art Deco vibbar.

Så 2014

28 January 2015
Skriv en kommentar

Den här ölen känns som den summerar en hel del trender under det gångna året, inte bara för att det är en ovanlig ölsort gjord i ett microbryggeri, utan framförallt designen.

Att en klassisk förpackning, här en brun glasflaska, bryts av med en trendig etikett har varit populärt under året. Att mixa en sparsmakad typografi med lekfulla former och färger tycker jag också vi sett mycket av. Små stiliserade symboler och geometriska former har varit ett återkommande formspråk under förra året och 80-talet har gjort en liten comeback. Den lite “utspridda” designen är stilren och lekfull på samma gång och känns inspirerad av Memphis Group. Väldigt 2014 och antagligen kommer vi se ännu mer liknande förpackningar 2015!

Källa


Läs vårt nyhetsbrev