Acne kör också rosa

22 October 2014
Skriv en kommentar

Apropå rosa; Acnes rosa påsar ser man både här å där i bloggar och inredningsreportage, de har verkligen lyckats skapa en åtråvärd förpackning. Nu har de även lanserat en underklädeskollektion och även dessa förpackningar är rosa. Riktigt snygga lådor om du frågar mig!

 

Tema: PINK!

16 October 2014
Skriv en kommentar

Dagens tema; Rosa!

Smart och kul

14 October 2014
Skriv en kommentar

Alla som varit i Spanien har väl smakat det smarriga bakverket Churro, friterad deg som man doppar i choklad. Mums! I Barcelona ligger Comaxurros som har en riktigt kul och knallrosa identitet. Jag diggar verkligen de roliga illustrationerna och färgen men framförallt har man även tänkt till rent praktiskt och gjort smarta förpackningar som går att hålla i och äta ur samtidigt. Både funktionellt och snyggt, precis vad jag gillar!

 

Pang Pang Tiki-style!

12 October 2014
Skriv en kommentar

Sveriges kanske kändaste microbryggeri, Pang Pang, lanserade i juni fem stycken sommaröl med härliga namn som “Tiki Tango” och “Flamingo-Go”. Flaskorna är klassiska bruna ölflaskor men etiketterna är allt annat än klassiska med sin kitchiga Tiki-design och pastellfärger. Det doftar 80-tal och Miami Vice och jag älskar dem! Kul att alla microbryggerier som börjar dyka upp inte bara bidrar med en nyskapande i ölsorter utan att de också ofta vågar göra flaskor som sticker ut.

Källa

Etikett med hål

9 October 2014
Skriv en kommentar

Jammy Yummy är ett företag i Miami som gör handgjord sylt. Jag tycker deras etiketter är riktigt fina i all sin enkelhet. Stilrent med endast text i ett snyggt typsnitt och härliga färger. Pricken över i-et är de små hålen som tydligen ska symbolisera små tuggor men som mest påminner mig om hålen man gör med en gammal hederlig hålslagare. En kul idé att härma om man ska göra egna etiketter!

 

 

B som i Bergskristall?

30 September 2014
1 kommentar

Oj vilken tjusig flaska Balenciagas nya parfym B har! Det frostade glaset är tydligen inspirerat av marmorgolven i Balenciagas första salong, men jag tänkte direkt på bergskristall när jag såg flaskan. Nånting med glaset och färgen på parfymen… Oh well, elegant är den i alla fall!

 

 

Skapa en flagga på en flaska

24 September 2014
Skriv en kommentar

Jag tycker ju väldigt mycket om förpackningar som är interaktiva och där konsumenten har lite nöje av förpackningen mer än som förvaring av en produkt (som denna dödskalleetikett). Vinet De Bandera har en flaska där etiketten har ett spel och den som vinner bestämmer om etiketten ska föreställa Spanska eller Katalanska flaggan genom att dra av olika antal remsor.

Källa

En sak leder till en annan

23 September 2014
Skriv en kommentar

Det är kul hur en sak ibland leder till en annan. Som det här inlägget; från början hade jag tänkt skriva om hur de fina pappersinslagna flaskorna ovan var en snyggare version av de klassiska bruna papperspåsar man ofta ser i amerikanska filmer runt flaskor (detta för att det i vissa stater är det olagligt att förtära alkohol offentligt. De bruna papperspåsarna används till att dölja att man dricker alkohol eftersom polisen inte har rätt till att rota i folks väskor/påsar).

I min Google-jakt efter en bild på en flaska i en brun papperspåse stötte jag på den här fyndiga uppfinningen; Det är en dryckeskylare som känns och ser ut som en klassisk brun papperspåse. Man håller alltså flaskan kall och döljer innehållet på “klassiskt” vis på samma gång.

Flygande glass

18 September 2014
Skriv en kommentar

Riktigt snygga glassar av Misha Gannushkin. Men allra mest fastnade jag för det snygga produktfotot, att flygande glassar och papper kunde vara så snyggt!

Nutella: en ikonisk burk

16 September 2014
Skriv en kommentar

Det finns flera stora varumärken som verkligen är ikoniska, och många av dem har i sin tur ikoniska förpackningar. Tänker till exempel på Absolut, Coca Cola, Heinz och Toblerone. Förpackningar som länge sett ungefär likadana ut och som inte går att ta miste på. En sån ikon tycker jag är Nutellaburken. Den är inte på något sätt speciell eller ens särskilt fin, men den är så välkänd och en riktig klassiker så på något sätt tycker jag ändå om den.

Nu såg jag att Nutella haft en tävling på Facebook där man fick rösta fram en ny design på denna ikoniska burk. Vinnaren blev denna design:

 

 

 

 

Jättegulliga illustrationer och kul att få recept på framsidan av burken. Men en del av mig (den konservativa förpackningsnörden antar jag) föredrar ändå den gamla hederliga burken :)


Läs vårt nyhetsbrev