Lite roligare!

18 April 2014
Skriv en kommentar

Apropå mitt förra lite uttråkade inlägg så hittade jag dessa finingar! Organisk tvål från Eden’s Savory SAP. Här har man också använt sig av den klassiska apotekarflaskan men ändå gjort den lite roligare. Kanske inte lika snyggt och prydligt som Filippa K’s flaskor, men helt klart mer glatt och eget!

Zzzzzzz

16 April 2014
Skriv en kommentar

Ja, nyheten om att Filippa K lanserar ett tvättmedel har ju cirkulerat ett tag på nätet och jag känner så klart att den här bloggen också måste skriva om det, det är ju ändå förpackningar för guds skull! Filippa K har alltså tillsammans med Tangent GC, som gör miljövänlig tvättvård, tagit fram ett tvättmedel som ska hjälpa plagg att hålla sig fina och fräsha.

Som ni kanske redan gissat av rubriken så är jag inte jättepeppad. Inte så att de är fula, tvärtom det är snyggt och prydligt precis i Tangents vanliga stil. I tvätmedel-segementet är ju det här snyggare än 99% av de andra varor som finns just nu! Så, visst det här är en snygg produkt som du kan ha framme hemma utan att skämmas (lite som Lilla Bruket, Byredo eller alla andra “högstatus” förpackningar vi ser i inredningsreportage och bloggar). Men… börjar vi inte tröttna på den här apotekar-looken nu? Känns som vi sett precis den här förpackningen tusen gånger tidigare. Filippa K’s kläder har väl aldrig varit kända för att sticka ut, det är ju rätt stilrent och slätstruket, precis som denna. Men jag tycker det är synd att en av Sveriges största modeskapare inte gör något mer unikt och mer banbrytande. Jag tror  att kvoten för bruna medicinflaskor vi vill ha hemma snart är fylld. Eller så är det bara jag som är en nördig förpackningspessimist som ständigt letar nyheter :)

Handskrivet

15 April 2014
Skriv en kommentar

 

De här fina flaskorna blir man verkligen glad av!  Det är den duktigakalligrafen och illustratören MaryKate McDevittsom har textat denna fina typografi för Miami Coctail Co. Verkligen ett jättefint jobb i härliga färger!

 

11 April 2014
Skriv en kommentar

Nån mer än jag som direkt tänkte Löfbergs när ni såg denna!? Snacka om att Löfbergs “äger” den lila färgen här i Sverge, och med en gul logga blir det verkligen det absolut första som poppar upp i mitt huvud. Snacka om starkt varumärke!

Men nej, denna burk innehåller inte kaffe, det är vinföretaget Beaujoiais Noveau som förpackat sitt limited iedition vin i en målarburk! Den lila färgen symboliserar färgen dina läppar och tänder får efter ett par glas rött. Kul idé! Men jag tänker ändå bara på kaffe…

Källa: The Dieline

Fredags Typo

4 April 2014
Skriv en kommentar

Hej allihopa! Förlåt för risig uppdatering i veckan, ibland går livet lite för fort! Som ursäkt får ni dessa fina juiceflaskor att dreggla över!

Juice Served Here gör färska kallpressade juicer av alla dess slag, med både frukt och grönsaker. Väldigt rätt i tiden och även den fina förpackningen känns väldigt modern; sparsmakad med endast typografi och där juicernas fina färg får synas så mycket som möjligt. Varje juice är numrerad och har lite småroliga namn. Jag tycker de är jättefina!

Trevlig helg allihopa!

Kärlek vid första ögonkastet

28 March 2014
1 kommentar

Plötsligt händer det! Har haft en lite tråkig förpacknings-period där jag tycker att det mesta jag ser är lite småtråkigt och ser ungefär likadant ut. Inte så att jag aldrig ser några fina förpackningar, det kryllar ju av dem, men ingen som liksom tar mig med storm. Tills nu! J fullkomligt älskar de här pastelliga vinflaskorna från Nimb Copenhagen (ett hotel som ligger på Tivoli i Köpenhamn)! Så härligt kitchiga med sina pasteller, guld- och silverfoliering och delfinillustrationer och samtidigt ganska avskalade och stiliga med sin Art Deco inspirerade typo och ornament. Jag tycker de här flaskorna andas sommar och balkong-häng och får mig att drömma om varmare tider. Härligt! Jobbigt stavfel på baksidesetiketten dock…

Källa: TheDieline

Sånt jag gillar

27 March 2014
2 kommentarer

Tropicanas urgulliga kork i form av en mini-apelsin får helt klart mitt förpackningsnördiga hjärta att klappa lite extra! Just såna här små detaljer på förpackningar går jag verkligen igång på. Love it!

Bild: Eric Spiegel

Skeden på köpet!

25 March 2014
1 kommentar

Lönnsirap i klassisk gammal glasburk men ed en twist: lönn-trä i burkens lock och en fin liten sked i lönn-trä på köpet! Dessa burkar kommer från Kanada (såklart) och jag tycker verkligen jättemycket om dem! Tyvärr har jag inte så mycket info om dem, så vet inte om de produceras på riktigt eller om det är ett studentprojekt. Jag vet heller inte vilka männen på bilderna är… Men en härlig och gedigen förpackning är det i alla fall som kan användas om och om igen, och det gillas ju!

 

Källa: Packaging Quam

Oljigt

24 March 2014
Skriv en kommentar

LuLulu & Marula är ett Sydafrikanskt hudvårdsmärke med handgjorda oljor, fria från kemikalier och inte testade på djur. Förpackningarna känns fräscha och moderna med en klassisk brun glas bas och etiketter med en avskalad design. Jag gillar verkligen typografin, och det svartvita mixat med blom-möstret i trianglar. Verkligen fint!

Tema: Gyllene Svärta

20 March 2014
1 kommentar

Svart och guld är en mycket populär färgställning på förpackningar. Denna färgkombo används ofta när man vill förmedla en känsla av lyx och flärd och det tycker jag kan behövas denna gråa torsdag!


Läs vårt nyhetsbrev