Pyssligt!

23 November 2014
Skriv en kommentar

I boken Make and Give: Simple and Modern Crafts to Brighten Every Day får läsaren massa tips på pyssliga små presenter man kan göra själv. Bland annat de här fina förpackningarna. Bra idé tycker jag, att ta bort originalförpackningarna och sen göra egna mer sammanhållande förpackningar och ge bort som ett litet kit. Bra inflyttningspresent till exempel och pyssligt värre!

 

 

Äntligen en bra tvättmedelsförpackning!

20 November 2014
Skriv en kommentar

Skoja inte att jag blev glad när jag såg denna påse för pulvertvättmedel! Har länge tyckt att just förpackningar för tvättmedel (inte flytande dock) hör till de sämre; otympliga, fula, svåra att hälla ur och dosera samt försluta. Slutar alltid med att jag har tvättmedel överallt!

Men formgivarna Yang Guo, Qiaoge Yang & Wenju Wu har skapat en påse som är smartare än mycket jag sett; påse och skopa i ett! Man drar loss pappen längs perforeringen och vips har man en skopa med en passande mängd för en vanlig tvätt. Tycker även påsen var snygg i naturpapper (även om loggan inte var så fin, men tror bara detta är en prototyp). Det enda som jag inte riktigt tycker framgår av bilderna är hur man försluter påsen eller om man kan återfästa skopan. Det är synd, för just förslutningen känns väldigt viktig! Påsklämma kan man så klart använda men vore ju ännu bättre om det var inbyggt i förpackningen. Hur som helst, härligt att se ett annorlunda alternativ till tvättmedelsförpackningar, hoppas på ännu fler! Nån av er som sett nån bra?

Källa

Pasta från Schweiz

11 November 2014
1 kommentar

Riktigt snygga pastaförpackningar som  kommer från Poschiavo, som kanske låter Italiensk men faktiskt ligger i Schweiz (men nära Itailenska gränsen). Gillar enkelheten och tydligheten, det får mig att tänka på gamla italienska förpackningar från typ 50talet.

Källa: här och här

Blyertspenna i fin förpackning

4 November 2014
2 kommentarer

The Six Mile Pencil är en blyertspenna med blyerts som räcker i sex miles (hm, vet inte vad det blir i kilometer). Linjalen som är tryckt på pennan visar hur långt du ritat. Både pennan och förpackningen är riktigt snygga tycker jag!

Ser ni vad jag ser? :)

31 October 2014
Skriv en kommentar

Okej lite låg humor här, men det är ju ändå fredag!

Lackar mot jul…

29 October 2014
Skriv en kommentar

…gör det ju inte riktigt än. Men en kan ju längta! Jag älskar julen och den här fina flaskan fick mig att längta lite extra. Det är designbyrån Believe in som ligger bakom, det är förra årets julgåva till deras kunder. Flaskan innehåller en choklad- och apelsinlikör som de gjort en ny flaska till. Jag gillar hur etiketten sticker ut och att man tryckt vitt på koppar-papper. Flaskans form är också tjusig med den långa halsen. Skitsnyggt! Jag hade blivit väldigt glad om jultomten kom med en så stilig flaska!

 

Tjusiga lådor

23 October 2014
Skriv en kommentar

Otroligt fina lådor/presentförpackningar för bageriet Le Pain Boule trots det franskklingande namnet är detta faktiskt ett Japansk bageri och jag kan som vanligt konstatera att japanerna kan det där med förpackningar.

Källa

Acne kör också rosa

22 October 2014
Skriv en kommentar

Apropå rosa; Acnes rosa påsar ser man både här å där i bloggar och inredningsreportage, de har verkligen lyckats skapa en åtråvärd förpackning. Nu har de även lanserat en underklädeskollektion och även dessa förpackningar är rosa. Riktigt snygga lådor om du frågar mig!

 

Tema: PINK!

16 October 2014
Skriv en kommentar

Dagens tema; Rosa!

Smart och kul

14 October 2014
Skriv en kommentar

Alla som varit i Spanien har väl smakat det smarriga bakverket Churro, friterad deg som man doppar i choklad. Mums! I Barcelona ligger Comaxurros som har en riktigt kul och knallrosa identitet. Jag diggar verkligen de roliga illustrationerna och färgen men framförallt har man även tänkt till rent praktiskt och gjort smarta förpackningar som går att hålla i och äta ur samtidigt. Både funktionellt och snyggt, precis vad jag gillar!

 


Läs vårt nyhetsbrev