Den självklara snäckan

18 December 2014
Skriv en kommentar

Älskar när man ser saker och tänker “varför har ingen tänkt på det tidigare!” Så var det när jag såg den här snäckformade ögonskuggan från DuWop. Känns bara självklart att en snäcka har den perfekta formen och storleken för en sminkförpackning. Tycker den är riktigt välgjord också, ser ju ut som en riktigt snäcka!

 

 

Vatten, vatten, bara vanligt vatten. Med guldkant.

12 December 2014
3 kommentarer

Ett bubbelvatten som verkligen andas lyx och flärd är Artesian Water från Nya Zealand.

 

Gullig och tricksig tandkräm

8 December 2014
Skriv en kommentar

Nej den här bloggen har inte förvandlats till nån mamma-blogg, jag lovar, trots förra inlägget! Men åh vad glad jag blev när jag såg de här fina tandkrämstuberna för barn! Annorlunda och roliga illustrationer som nog tilltalar både barn och vuxna. Men coolast av allt är ändå själva tuben! När man doppar tuben i vatten förvandlas illustrationen av en person som äter till samma person som istället borstar tänderna. Kolla här så förstår ni vad jag menar! Underbart! Snacka om att få barnets uppmärksamhet om man börjar tandborststunden med detta trick. Tyvärr är detta ingen verklig produkt än så länge, men vore riktigt coolt om de fanns på riktigt!

Kanske världens mest onödiga produkt…

5 December 2014
Skriv en kommentar

Parfym för bebisar känns ju som den mest onödiga produkten ever, de luktar ju redan så ljuvligt! Men klädkedjan Zara tycker tydligen att vi ska spraya våra små, eller är det vi som ska lukta som bebisar? Tydligen luktar bebispojkar och bebisflickor olika också…

Men säga vad man vill om produkten, förpackningen är i alla fall väldigt fin! Namnet Play bildas när man radar upp boxarna bredvid varandra och man associerar kuberna direkt till lekklossar vilket passar perfekt till produkten. Fin typografi, fina pastellfärger ihop med naturfärgat papper och en lekfull design. Synd bara att produkten känns rätt B….

Lekfull IPA

1 December 2014
Skriv en kommentar

Inte för att jag är nån öldrickare, och speciellt inte IPA, men denna lekfulla flaska skulle nog få till och med mig att beställa en öl! Det är Art Directorn Philip Arvidson som gjort denna härliga etikett till ett hembryggt öl. Önskar det såldes i butik för denna flaska är verkligen kul och skulle nog sälja som smör i solsken bara för den snygga etikettens skull!

Pyssligt!

23 November 2014
Skriv en kommentar

I boken Make and Give: Simple and Modern Crafts to Brighten Every Day får läsaren massa tips på pyssliga små presenter man kan göra själv. Bland annat de här fina förpackningarna. Bra idé tycker jag, att ta bort originalförpackningarna och sen göra egna mer sammanhållande förpackningar och ge bort som ett litet kit. Bra inflyttningspresent till exempel och pyssligt värre!

 

 

Äntligen en bra tvättmedelsförpackning!

20 November 2014
Skriv en kommentar

Skoja inte att jag blev glad när jag såg denna påse för pulvertvättmedel! Har länge tyckt att just förpackningar för tvättmedel (inte flytande dock) hör till de sämre; otympliga, fula, svåra att hälla ur och dosera samt försluta. Slutar alltid med att jag har tvättmedel överallt!

Men formgivarna Yang Guo, Qiaoge Yang & Wenju Wu har skapat en påse som är smartare än mycket jag sett; påse och skopa i ett! Man drar loss pappen längs perforeringen och vips har man en skopa med en passande mängd för en vanlig tvätt. Tycker även påsen var snygg i naturpapper (även om loggan inte var så fin, men tror bara detta är en prototyp). Det enda som jag inte riktigt tycker framgår av bilderna är hur man försluter påsen eller om man kan återfästa skopan. Det är synd, för just förslutningen känns väldigt viktig! Påsklämma kan man så klart använda men vore ju ännu bättre om det var inbyggt i förpackningen. Hur som helst, härligt att se ett annorlunda alternativ till tvättmedelsförpackningar, hoppas på ännu fler! Nån av er som sett nån bra?

Källa

Pasta från Schweiz

11 November 2014
1 kommentar

Riktigt snygga pastaförpackningar som  kommer från Poschiavo, som kanske låter Italiensk men faktiskt ligger i Schweiz (men nära Itailenska gränsen). Gillar enkelheten och tydligheten, det får mig att tänka på gamla italienska förpackningar från typ 50talet.

Källa: här och här

Blyertspenna i fin förpackning

4 November 2014
2 kommentarer

The Six Mile Pencil är en blyertspenna med blyerts som räcker i sex miles (hm, vet inte vad det blir i kilometer). Linjalen som är tryckt på pennan visar hur långt du ritat. Både pennan och förpackningen är riktigt snygga tycker jag!

Ser ni vad jag ser? :)

31 October 2014
Skriv en kommentar

Okej lite låg humor här, men det är ju ändå fredag!


Läs vårt nyhetsbrev