Ser ni vad jag ser? :)

31 October 2014
Skriv en kommentar

Okej lite låg humor här, men det är ju ändå fredag!

Lackar mot jul…

29 October 2014
Skriv en kommentar

…gör det ju inte riktigt än. Men en kan ju längta! Jag älskar julen och den här fina flaskan fick mig att längta lite extra. Det är designbyrån Believe in som ligger bakom, det är förra årets julgåva till deras kunder. Flaskan innehåller en choklad- och apelsinlikör som de gjort en ny flaska till. Jag gillar hur etiketten sticker ut och att man tryckt vitt på koppar-papper. Flaskans form är också tjusig med den långa halsen. Skitsnyggt! Jag hade blivit väldigt glad om jultomten kom med en så stilig flaska!

 

Tjusiga lådor

23 October 2014
Skriv en kommentar

Otroligt fina lådor/presentförpackningar för bageriet Le Pain Boule trots det franskklingande namnet är detta faktiskt ett Japansk bageri och jag kan som vanligt konstatera att japanerna kan det där med förpackningar.

Källa

Acne kör också rosa

22 October 2014
Skriv en kommentar

Apropå rosa; Acnes rosa påsar ser man både här å där i bloggar och inredningsreportage, de har verkligen lyckats skapa en åtråvärd förpackning. Nu har de även lanserat en underklädeskollektion och även dessa förpackningar är rosa. Riktigt snygga lådor om du frågar mig!

 

Tema: PINK!

16 October 2014
Skriv en kommentar

Dagens tema; Rosa!

Smart och kul

14 October 2014
Skriv en kommentar

Alla som varit i Spanien har väl smakat det smarriga bakverket Churro, friterad deg som man doppar i choklad. Mums! I Barcelona ligger Comaxurros som har en riktigt kul och knallrosa identitet. Jag diggar verkligen de roliga illustrationerna och färgen men framförallt har man även tänkt till rent praktiskt och gjort smarta förpackningar som går att hålla i och äta ur samtidigt. Både funktionellt och snyggt, precis vad jag gillar!

 

Pang Pang Tiki-style!

12 October 2014
Skriv en kommentar

Sveriges kanske kändaste microbryggeri, Pang Pang, lanserade i juni fem stycken sommaröl med härliga namn som “Tiki Tango” och “Flamingo-Go”. Flaskorna är klassiska bruna ölflaskor men etiketterna är allt annat än klassiska med sin kitchiga Tiki-design och pastellfärger. Det doftar 80-tal och Miami Vice och jag älskar dem! Kul att alla microbryggerier som börjar dyka upp inte bara bidrar med en nyskapande i ölsorter utan att de också ofta vågar göra flaskor som sticker ut.

Källa

Etikett med hål

9 October 2014
Skriv en kommentar

Jammy Yummy är ett företag i Miami som gör handgjord sylt. Jag tycker deras etiketter är riktigt fina i all sin enkelhet. Stilrent med endast text i ett snyggt typsnitt och härliga färger. Pricken över i-et är de små hålen som tydligen ska symbolisera små tuggor men som mest påminner mig om hålen man gör med en gammal hederlig hålslagare. En kul idé att härma om man ska göra egna etiketter!

 

 

B som i Bergskristall?

30 September 2014
1 kommentar

Oj vilken tjusig flaska Balenciagas nya parfym B har! Det frostade glaset är tydligen inspirerat av marmorgolven i Balenciagas första salong, men jag tänkte direkt på bergskristall när jag såg flaskan. Nånting med glaset och färgen på parfymen… Oh well, elegant är den i alla fall!

 

 

Skapa en flagga på en flaska

24 September 2014
Skriv en kommentar

Jag tycker ju väldigt mycket om förpackningar som är interaktiva och där konsumenten har lite nöje av förpackningen mer än som förvaring av en produkt (som denna dödskalleetikett). Vinet De Bandera har en flaska där etiketten har ett spel och den som vinner bestämmer om etiketten ska föreställa Spanska eller Katalanska flaggan genom att dra av olika antal remsor.

Källa


Läs vårt nyhetsbrev