En sak leder till en annan

23 September 2014
Skriv en kommentar

Det är kul hur en sak ibland leder till en annan. Som det här inlägget; från början hade jag tänkt skriva om hur de fina pappersinslagna flaskorna ovan var en snyggare version av de klassiska bruna papperspåsar man ofta ser i amerikanska filmer runt flaskor (detta för att det i vissa stater är det olagligt att förtära alkohol offentligt. De bruna papperspåsarna används till att dölja att man dricker alkohol eftersom polisen inte har rätt till att rota i folks väskor/påsar).

I min Google-jakt efter en bild på en flaska i en brun papperspåse stötte jag på den här fyndiga uppfinningen; Det är en dryckeskylare som känns och ser ut som en klassisk brun papperspåse. Man håller alltså flaskan kall och döljer innehållet på “klassiskt” vis på samma gång.

Flygande glass

18 September 2014
Skriv en kommentar

Riktigt snygga glassar av Misha Gannushkin. Men allra mest fastnade jag för det snygga produktfotot, att flygande glassar och papper kunde vara så snyggt!

Nutella: en ikonisk burk

16 September 2014
Skriv en kommentar

Det finns flera stora varumärken som verkligen är ikoniska, och många av dem har i sin tur ikoniska förpackningar. Tänker till exempel på Absolut, Coca Cola, Heinz och Toblerone. Förpackningar som länge sett ungefär likadana ut och som inte går att ta miste på. En sån ikon tycker jag är Nutellaburken. Den är inte på något sätt speciell eller ens särskilt fin, men den är så välkänd och en riktig klassiker så på något sätt tycker jag ändå om den.

Nu såg jag att Nutella haft en tävling på Facebook där man fick rösta fram en ny design på denna ikoniska burk. Vinnaren blev denna design:

 

 

 

 

Jättegulliga illustrationer och kul att få recept på framsidan av burken. Men en del av mig (den konservativa förpackningsnörden antar jag) föredrar ändå den gamla hederliga burken :)

Tema: Ännu mer japanska förpackningar

10 September 2014
Skriv en kommentar

Nu var det ett tag sedan jag bloggade om ett favorittema: Japansk förpackningsdesign! Så här kommer en hel hög kreativa förpackningar från Japan.

Blobs

8 September 2014
Skriv en kommentar

Ett litet inlägg som inte har med förpackningar att göra; vill bara tipsa om min vän Lilit som gör dessa grymma “blob”-posters! De är i storlek 50×70 och tryckta på 300g papper och om du tror de skulle se snygga ut på en vägg i ditt hem så finns de att köpa här Jag har själv den blå!

 

Geometriskt mönster

5 September 2014
Skriv en kommentar

Dessa snygga flaskor kommer från restaurangen Ostro i Auckland, Nya Zeeland och innehåller deras egna drycker. Bakom identiteten står byrån Inhouse Design.

Minori

3 September 2014
Skriv en kommentar

Snubblade på det här fina skolprojektet gjort av Australienaren  Michael Nguyen. Det är en riktigt fin och påkostad förpackning för den påhittade saken “Minori” som betyder skörd på Japanska. Jag tycker mycket om formen på flaskan, färgkombinationen av brandröd och vitt och alla små symboler/illustrationer. Det känns verkligen som en klassisk japansk förpackning.

 

Efter en låång bloggsemester

3 September 2014
4 kommentarer

Hej fina läsare!

Förlåt för ett alldeles för långt blogguppehåll! Det har varit en fantastisk fin sommar och semester och precis när den tog slut hände något alldeles fantastiskt: jag blev mamma! Och sen dess har inget riktigt varit sig likt och därför har bloggen prioriterats bort lite. Men nu känner jag att vi är på banan och det finns inga ursäkter, i höst ska det bloggas och frossas i förpackningar som aldrig förr! Hoppas ni fortfarande är med mig!?

 

Schnyggt!

22 July 2014
Skriv en kommentar

Tyckte de här vinerna från Polen var riktigt riktigt snygga!

Wacoal parfym

18 July 2014
Skriv en kommentar

Kul detalj med de röda kalsongerna! Parfym från Wacoal


Läs vårt nyhetsbrev