Lyxigt förpackad tonfisk

5 March 2015
Skriv en kommentar

Tonfisk och andra konserver är väl mest nåt man förknippar med vardag och billig mat. Men när de är så fint förpackade som konserverna från franska märket Albert Menes så känns de ju som rena lyxprodukterna!

Källa

Korg som ytterförpackning

28 February 2015
Skriv en kommentar

Häromdagen köpte jag en sån här korg för att stuva undan saker (väldigt mycket prylar på golvet hemma nuförtiden pga en viss liten rund person) och av en händelse såg jag samma dag dessa förpackningar från Lumi. Verkar alltså som flätad fliskorg börjar bli lite trendigt igen! Verkligen en kul och lite annorlunda ytterförpackning (själva flaskorna och burkarna känns det dock som man har sett förr), och fint att ge bort (eller få för den delen) i present då man knapp behöver slå in den, korgen är ju redan så fin!

Vackra plåtburkar

22 February 2015
Skriv en kommentar

Älskar verkligen plåtburkar, kan inte få nog av dem! Tyckte den här bilden var väldigt fin:

Källa

Tema: Marmor och Marmorering

18 February 2015
Skriv en kommentar

Att marmor har varit en jättestor trend inom inredning senaste åren har nog ingen missat, och även marmorering är väldigt poppis både inom mode och grafisk design. Och förpackningsvärlden hänger såklart på! Jag har varit inne och nosat på ämnet redan för två år sedan, men här kommer alltså ett helt inlägg dedikerat till marmor och marmorering!

 

 

Fint förpackade blommor till din dörr

11 February 2015
Skriv en kommentar

Jag har alltid hävdat att det är lite roligare att få en present som är fint förpackad. Några som delar den åsikten är nystartade Eligobox som levererar blombuketter i förpackningar som är både snygga och genomtänkta. Boxen och pappret runt blommorna är luftfuktighetsneutrala och 100% återvinningsbara, framtagna av ingenjörer för att klara alla årstider och blomsorter.

Förpackningarna och buketterna kommer ändras varje säsong och först ut att designa boxarna är den kända illustratören Lovisa Burfitt!

Spännande idé tycker jag och buketterna ser jättefina ut!

 

Coqui Coqui

8 February 2015
1 kommentar

Parfymer från Yucatánhalvön med det lustiga namnet Coqui Coqui. Tycker om enkelheten i dessa stiliga men ändå lite gulliga förpackningar, palmillustrationen är jättefin och jag får lite Art Deco vibbar.

Så 2014

28 January 2015
Skriv en kommentar

Den här ölen känns som den summerar en hel del trender under det gångna året, inte bara för att det är en ovanlig ölsort gjord i ett microbryggeri, utan framförallt designen.

Att en klassisk förpackning, här en brun glasflaska, bryts av med en trendig etikett har varit populärt underåret. Att mixa en sparsmakad typografi med lekfulla former och färger tycker jag också vi sett mycket av. Små stiliserade symboler och geometriska former har varit ett återkommande formspråk under förra året och 80-talet har gjort en liten comeback. Den lite “utspridda” designen är stilren och lekfull på samma gång och känns inspirerad av Memphis Group. Väldigt 2014 och antagligen kommer vi se ännu mer liknande förpackningar 2015!

Källa

Tema: Japanska förpackningsdesign…igen…

17 January 2015
2 kommentarer

När jag frågade vad ni gillade att läsa om här i bloggen var det nån som svarade att de gillade mina teman. Så då tänkte jag att årets första tema får bli ett av mina favorit-teman; japansk förpackningsdesign. Ja, jag vet, jag har skrivit om det förr, men jag är lite besatt av det. Kalla mig nörd, men jag kan liksom inte få för mycket!

Påsen som blir emballage för återbruk

13 January 2015
Skriv en kommentar

Det svenska modemärket Uniforms for the Dedicated lanserade i höstas en biologiskt nedbrytbar shoppingpåse som som de kallar Rag Bag. Idén är att hjälpa deras kunder att leva efter devisen “en in, en ut” dvs varje gång man köper något nytt skänker man bort något gammalt. Gamla plagg läggs i kassen som man vänt ut och in där det finns förtryckta adresser till flera välgörenhetsorganisationer, sne är det bara att lägga paketet på lådan för portot är betalt. Riktigt smart!

 

Top 10 förpackningar i bloggen 2014

11 January 2015
1 kommentar

Har som sagt sett så många intressanta förpackningar under året, och alla hamnar ju tyvärr inte på bloggen. Men här kommer mina 10 favoriter bland de förpackningar som jag skrivit om i år, utan inbördes ordning. (Klicka på rubrikerna för att läsa mer om varje förpackning)

1. Tjusiga juicer som andas sovjetisk 60-tals design som vann en välförtjänt  första plats i Dielines tävling

2. Veganska färskostar i stiliga förpackningar

3. Flygande glassar med småmönstrat papper

4. Syltburkar där etiketterna ser ut som de blivit dekorerade med hjälp av en hålslagare.

5. Snygg-roliga ölflaskan för ölen Aldo

 

6. Svartvitt tvättmedel med tydlig och stilren design 

7. Fina bagerilådor från Japan

8. Sveriges kändaste microbryggeri kör 80-talsdoftande Tiki style på sina nya flaskor

9. Färglada men ändå stilrena vinflaskor från Polen 

10. Barntandkräm där tuben är magisk!


Läs vårt nyhetsbrev